viernes, 22 de febrero de 2019

Thinglink Nerea Tur


Com podem ser millors professors? Ho estic fent bé? Què puc canviar? Aquestes són només algunes de les preguntes que un professor es pot arribar a fer al llarg de la seva vida com a docent. La paraula “professor”, prové de la paraula llatina 'prōfitērī' que significa “declarar en públic”; és a dir, els docents tenim com funció principal transmetre, a través de la nostra veu, coneixement als nostres alumnes. Això pot semblar fàcil, però no és com si els docents tinguessin un manual amb el títol: “Com ser el millor professor del món?” Al contrari, una vegada arribes a classe, has de ser tu, i només tu, la persona encarregada de saber fer funcionar una aula on pots tenir (fàcilment) un total de trenta alumnes.

Una cosa que crec fonamental, en cas que vulguis ser professor, és la vocació pel teu treball. No tothom serveix com a professor; pots tenir molt de coneixement, i entendre molts àmbits, però ser professor, no significa només saber parlar anglès, per exemple. Podríem dir que un professor és com un psicòleg: no només has de saber de la teva àrea (la carrera que has estudiat durant quatre anys), també és important saber tractar als alumnes. Hem de tenir en compte que estem parlant d'adolescents, és a dir, per a ells, l'important són els amics, o sortir de festa, etc.; moltes vegades no volen saber res de l'institut, per no parlar dels professors, que ens poden arribar a considerar enemics. És precisament per tot això, que un docent necessita, vulguis o no, ser una mica empàtic amb els alumnes; tots volem ser escoltats per algú, i els adolescents no són una excepció, són persones que tenen problemes, a l'igual que tu, i necessiten a vegades un recolzament.

Un aspecte fonamental i necessari avui en dia, és la formació constant que un professor necessita per tal d'intentar millorar les seves classes. El món està en constant canvi, per no parlar de les noves tecnologies, i els adolescents d'ara utilitzen moltes les xarxes socials. Però, utilitzar-les no implica fer un bon ús d'elles, per tant, crec que és molt important que els docents ajudin als alumnes a saber fer un bon ús de les TIC. Això implica, que tu, com a docent, sempre t'has d'estar informant i també has d'intentar sempre millorar, perquè com he dit abans, un no arriba a l'aula sabent ja tot el que has de fer.

Un altre aspecte important dintre les aules, és la diversitat: cap alumne és igual, tots tenen unes necessitats diferents i particulars, i això és una cosa que el professor també ha de tenir en compte. De fet, crec que podríem considerar als professors com a superherois, sembla que són capaços de fer moltes coses...És una llàstima que la societat no ho miri d'aquesta manera, i que moltes vegades hi trobem enfrontaments entre pares i professors.

En definitiva, un docent és molt més que un simple llibre, és aquella persona capaç de transmetre coneixements i també pot guiar als alumnes cap a una societat on cada vegada se'ls demana més i més als joves. Vull terminar aquesta reflexió amb una frase escrita per en Carl Gustav Jung, que deia: “Uno recuerda con aprecio a sus maestros brillantes, pero con gratitud a aquellos que tocaron sus sentimientos.”

By Nerea Tur Torres

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Thinglink Nerea Tur

Com podem ser millors professors? Ho estic fent bé? Què puc canviar? Aquestes són només algunes de les preguntes que un professor es pot...