miércoles, 17 de octubre de 2018

RECONSTRUIR EL DISCURS PEDAGÒGIC PER A l'ESCOLA DE LA SOCIETAT DIGITAL.


Benvinguts estimats followers!! 
Els Ciberprofessors estem aquí per ensenyar-vos, mitjançant un infograma, en què consisteix l'escletxa digital. 






Però si no ens creieu a nosaltres, escolteu al professor i escriptor Manuel Area, que defensa que els docents hem d'aprofitar les assignatures per ensenyar conceptes tecnològics (fent servir les TIC per exemple) i educar en el nou món digital, per així minimitzar l'escletxa digital (que surgeix pel l'us que fan els usuaris d'aquesta tecnologia, no per l'acces a la mateixa).

https://manarea.webs.ull.es/ser-docente-en-la-escuela-digital/

Des de la nostra perspectiva, els ciberprofessors ens preguntem si les noves tecnologies estan fortament lligades amb les propostes de la UNESCO per a la futura manera d'avaluar a l'alumnat mitjançant les macro-competències. Tindrà sentit una aula digital on es pugui desenvolupar aquestes competències i l'escola sigui només un lloc físic des d'on treballar, o malgrat tota la tecnologia, el concepte d'aula tradicional mai desapareixerà? 


Us convidem a visualitzar aquest infograma realitzat pels companys i les companyes del màster: Ester, Laura, Noelia i Carlos; i reflexionar sobre quin paper podrien tenir les TIC en aquestes noves competències. 
N'hi ha infinitat d'exemples d'experts parlant d'aquest nou model. Els ciberprofessors convidem als lectors d'aquest blog a veure una conferència (més actual impossible, del 5 d'octubre de 2018) on exposen diferents ponents i on realitzen alguna taula redona per discutir alguns temes candents de l'educació, però el més important és la presentació d'un dels ponents més destacats del món sobre educació innovadora, Sir Ken Robinson, escriptor, educador i conferenciant.





Són propostes que es plantegen a escala europea, que creen més preguntes de si funcionarà el nou model, però és veritat que la societat evoluciona cap a un món cada vegada més digital i els experts en educació són conscients que hem d'integrar en les aules aquesta digitalització. La pregunta que la majoria es fa és com fer-lo.


https://www.youtube.com/watch?v=iToqq-QoRwQ


La conferència, realitzada per la fundació telefònica, el IE University Driving Innovation i South Summit Innovation is Business, és bastant llarga (dura quasi quatre hores), però la intervenció de Sir Ken Robinson (altament recomanable) comença cap al 1:55:00 i acaba cap al 2:40:00.
De totes maneres, els ciberprofessors sabem que el temps avui en dia és més valuós que l'or, així que en el següent link trobareu una petita síntesi de qui és Ken Robinson i perquè és el ponent més important d'aquesta conferència. 

https://blogthinkbig.com/ken-robinson-enlighted 
  
El podeu seguir en Twitter com a @SirKenRobinson per sabre més sobre ell. 

Per concloure, els Ciberprofesors pensem que l'escletxa digital és una qüestió d'abastat polític i social de gran envergadura, perquè afecta tothom que ens rodeja, tots formen part d'una comunitat, encara que d'àmbits completament diferents. És per això que l'evolució tecnològica que ens envolta ara no arriba de la mateixa manera a tothom, ja que hi ha aspectes socials, culturals i econòmics que ens afecten en el moment d'absorbir aquesta evolució.  

Seguirem compartint la millor informació!
Els Ciberprofessors s'acomiaden!!

Presentació

HELLO WORLD!

We are Cyberprofessor!!! Hackemos tu mente y te introducimos en el fascinante mundo de las nuevas tecnologías. Somos el grupo formado por Marga, Ana, Pablo y Nerea. Te invitamos a que te unas a este mundo digital lleno de posibilidades donde podrás encontrar las soluciones a los problemas más cotidianos y combatir la enseñanza tradicional.

Nos gifteamos!

Thinglink Nerea Tur

Com podem ser millors professors? Ho estic fent bé? Què puc canviar? Aquestes són només algunes de les preguntes que un professor es pot...